Vatif.com

TV Online | | Filme Online | Stiri

muzica corner
 
Webmasteri: Optimizare Site-uri | Totul despre Google Adsense | Crezi ca le stii pe toate? Invata Cum sa...
 
Optimizare - vatif.com
 
Prima Pagina - Optimizare Site-uri
Arta Optimizarii site-ului
Primii pasi pentru optimizarea site-ului
15 sugestii pentru a-ti lista site-ul eficient
Trei moduri de a plasa, eficient cuvintele cheie
Folosirea meta keyword, cuvinte cheie
Misterul formulei densitatii cuvintelor cheie
Analiza competitiei
Despre motoare de cautare
Cum functioneaza motoarele de cautare
Despre Google si Yahoo
Cum sa fi pe prima pagina pe Google
Cum sa realizezi Schimb de Link-uri
Necesitatea sistemului de navigare pentru site
Schimba mesajele de eroare
Nu-ti publica adresa de email
Click aici pentru dezabonare
Realizarea unui logo atragator
Realizarea unui slogan atragator
 
Generator Meta Tag
Generator Bookmark
Generator Tabele
Generator Ferestre Popup
Tabel de Culori in HTML
Inscriere in Motoare
Download Programe & Utilitare

Necesitatea sistemului de navigare pentru site

 
Ce este navigarea?
Navigarea este folosirea de texte si imagini (sau orice alta metoda) pentru a ghida un utilizator prin site-ul tau. Este un fel de a conecta diferitele parti ale site-ului tau si ajuta utilizatorul sa aleaga ce pagina sa viziteze.
De exemplu, priveste putin peste navigarea la aceasta pagina. El este format din link-uri text care se afla in top-ul paginii –acela reprezinta meniul principal, de asemenea mai are meniuri de navigare, in stanga si in dreapta paginii, care reprezinta meniul de navigare pentru articole si generatoare.

Ajuta-ti vizitatorii
Oamenii care-ti viziteaza site-ul probabil ca se uita dupa un produs anume sau o anumita informatie. Studiile arata ca utilizatorii de internet acorda o atentie putina; dupa trei sau patru pagini vizitatorul tau probabil se va muta pe un alt site. Facand mai usor pentru vizitatori sa gaseasca informatia dorita va creste timpul acumulat pe care ei il vor sta pe site-ul tau. Este inutil sa spui, daca ai un magazin online de asemenea iti va creste probabilitatea ca acei vizitatori sa cumpere produsele tale.
Incurajand utilizatorii sa se invarteasca in jurul site-ului tau –poate de asemenea sa ajute motoarele de cautare sa te pozitioneze mai bine in rezultatele cautarilor. Unele motoare de cautare folosesc timpul acumulat pe care utilizatorii raman pe un site, ca un factor in a crea rang-ul unei pagini si implicit pozitionarea in motoarele de cautare. Un site care este usor de navigat tinde sa fie vizitat pentru un timp mai indelungat fata de un site confuz.

Bazele navigarii
Site-urile in general folosesc texte sau imagini pentru navigare. Fiecare dintre ele au beneficii. Textele se incarca mai repede si este usor de inteles, in timp ce imaginile apar mult mai estetice si mai profesionale. Majoritatea site-urilor combina textele si imaginile pentru crearea de link-uri avand o infatisare si profesionala si prietenos cu utilizatorul.
Profesionistii recomanda sa acorzi mai mult de o optiune pentru navigare. Asa cum ai si vazut navigand prin internet ca multe site-uri folosesc navigari cu ajutorul imaginilor dar si cu link-uri text in josul fiecarei pagini.
Prea multi web designeri da gres atunci cand doresc sa-si creeze o navigare eficienta. Daca ai link-uri text, asigura-te ca au o culoare diferita, font sau marime – orice care sa faca sa iasa in evidenta. De asemenea ar trebui sa faci link-urile din imagini usor de identificat. Pune o margine in jurul lor sau adauga un text sub imagine. Nu-i face pe vizitatori sa caute link-urile; diferentiaza-le de restul site-ului.
Unde crezi ca ziarele de stiri pun articolele cele mai interesante? Probabil deja sti ca ele se afla pe prima pagina. Trateaza navigarea ca un articol de top; este unul din cele mai importante parti ale site-ului tau.
Aproape 90% din traficul site-urilor vin de la motoarele de cautare, multe dintre ele indexeaza paginile site-ului tau. Asta inseamna ca este o posibilitate oportuna ca vizitatorii sa intre pe site-ul tau de la o pagina diferita decat pagina gazda, prima pagina (home page) a ta.
De aceea, este important sa pui elementele de navigare in top-ul fiecarei pagini. Daca navigarea se va afla in topul paginii in acest fel, vizitatorii tai nu vor mai trebui sa se duca in josul paginii pentru a-l gasi.
Elemente de navigare perfecta
Aceste trei elemente importante trebuie sa le aiba orice site, mai ales cele mari:
1. Pagina Ajutor sau IsR (Intrebari si Raspunsuri): acesta este un element esential pentru site-urile bine realizate. Aceasta pagina informeaza vizitatorii despre cum poate sa gaseasca o informatie despre un produs sau cum sa ajunga la harta site-ului.
2. Harta site-ului: utilizatorul ar trebui sa poata sa acceseze structura site-ului tau fie prin reprezentare grafica sau textual. Harta site-ului ar trebui sa includa fiecare pagina din site-ul tau, de obicei aranjat pe categorii pentru o mai usoara navigare. Harta site-ului nu numai ca face navigarea mai usoara pentru ca oamenii sa gaseasca informatiile pe care le cauta, de asemenea ele sunt un mod sigur pentru ca motoarele de cautare sa indexeze fiecare pagina a site-ului. Harta site-ului ar trebui sa se gaseasca, in topul paginii –pe fiecare pagina.
3. Functia de cautare: daca site-ul este mare, cu multe pagini, sau care vinde o varietate mare de produse, modalitatea de a cauta este foarte folositor vizitatorilor. Daca site-ul tau este mic, posibilitatea de cautare nu este necesara. Majoritatea site-urilor medii (100 pagini sau mai mult) au nevoie de o functie de cautare. Daca esti tipul de persoana care doreste o functie de cautare dar nu are bani –atunci cauta una gratuita.
Aici ai cateva dintre cele mai populare motoare de cautare cu functia de cautare –toate sunt gratuite: Yahoo | Hotbot | Google | Dmoz | Webreference | Euroseek . In final aici gasesti 7 motoare de cautare care au si functia de cautare in site: Free Search Engine Hosting.
  • Cheia site-ului este consistenta
    Orice ai folosi pentru navigare, imagini sau texte, consistenta este foarte importanta.
    1. Acelasi lucru, acelasi loc: foloseste acelasi plan de navigare pentru intregul site –asa va fi cel mai usor de navigat. Daca navigarea se afla in topul paginii gazde atunci trebuie sa fie de asemenea in topul celorlalte pagini.
    2. Tu si lumea: vizitatorii tai se vor astepta ca site-ul tau sa arate si sa functioneze aproape la fel ca majoritatea site-urilor de pe internet. Daca toti folosesc un simbolul cu cosul de cumparaturi pentru sectiunea comenzi, atunci si tu ar trebui sa folosesti la fel. Navigarea site-ului trebuie sa fie cat mai standard; include link-uri ca informatii despre firma sau o pagina de contact –pentru a-i face pe vizitatori sa se simta confortabili.
O vedere despre ce s-a studiat in acest articol:
Navigarea:
- ajuta la atragerea vizitatorilor;
- trebuie plasat pe toate paginile;
- trebuie sa fie consistent;
- este ajutat de paginile Ajutor, IsR, o Harta a site-ului si o functie de cautare.
Right - vatif.com
site-uri muzica
filme online
tv online
Iti place faptul ca VATIF nu afiseaza reclame comerciale si agresive? 
Muzica - Footer - VATIF.com

muzica line

Contact

World Financial Group  |   Alfonso Fanjul   |  Bella Pictures  |  Bella Pictures Reviews  |  Brandi S. Nave Attorney  |  Brian Petruzzi  |  Dan Feder  |  Federico Pignatelli  |  Gaston Cantens  |  Great Shape Today  |  Income at Home  |  Max Furniture  |  Michael Pines  |  
Pepe Fanjul  |  Pepe Fanjul Jr.  |  PetCareRx  |  PetCareRx reviews  |  Shawn Dahl  |  The National Benefit Authority  |  incomeathome.com
eXTReMe Tracker